Soki z owoców bogate w witaminy i minerały

Soki błotniste można ściskać z różnorakich drogocennych materiałów, m.in. z jabłek, jakich wytwarzamy pokaźne liczby, jednak także aronii, truskawek, gruszek, wiśni, porzeczek, malin i na model bogatych w witaminę C cytrusów róży. Oprócz witaminy C zwanej także witaminą młodości, cytrusy nieokiełznanej róży włączają kartenoidy, garbniki, cukry, pektyny, kwasy organiczne oraz olejki eteryczne. Rosa rugosa jest znakomicie przystosowana do życia w tej części okolice klimatycznej.

Nie wymaga specjalistycznej hodowle (patrz porady ogrodnicze), jest mrozoodporna, cierpi nawet bardzo kolosalne zasolenie podłoża, powstaje na bardzo kruchych ziemiach, a nawet na zadbanych piaskach. Często jest obsiana w parkach, na pagórkach kolejowych jak również na wydmach w celu utwardzenia źródła. W hodowli plantacyjnej jest wysoko plenna. Egzaminowania naukowe wykazały, że zaledwie parę umiejętności owoców nieprzezwyciężonej róży jest w stanie zalać całodzienne zapotrzebowanie człowieka na witaminę C. Nałożymy tylko, że jest to pochodzenie naturalnej witaminy C, nie tej aptecznej, przydatnej w tabletkach. A ta zwykła jest lepiej przyswajalna przez system człowieka.

Żurawina włącza garbnik, który działa zapobiegawczo przy infekcjach tras moczowych. Owoce te włączają poza tym czerwone fenolowe pigmenty, odpracowujące antyoksydacyjnie. Prawidłowe jedzenie przetworów i sok z aronii lub dodatków opartych na skrótach z tych owoców polecane jest osobom, które pragną ustrzec się dolegliwości układu rozprowadzania, wzmocnić swój organizm i utrzymać go w porządnej formy przez długie lata.

 

If you like this articles, share it with your friend! Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! Reddit

More related articles

Comments are closed.