xporn

W jaki sposób nie przyzwolić do zakwaszenia organizmu?

W dotychczasowych czasach niebywale niełatwo nie dopuścić do zakwaszenia organizmu. Za ten stan odpowiada spora rzesza czynników: wszechobecne w naszym życiu konserwanty, siedzący tryb życia, stres, alkohol, palenie tytoniu, wyczynowe uprawianie sportu, a nade wszystko – dieta bogata w węglowodany i białko zwierzęce. W praktyce cała zawartość naszej lodówki zaburza równowagę kwasowo-zasadową, a wyjątkowo te towary, które bardzo lubimy a także które spożywamy każdego dnia: kawa, słodycze, napoje gazowane, cukier, sztuczne słodziki, alkohol, sery żółte, białe pieczywo, wołowina, wieprzowina, kiełbasy oraz wędliny, dżemy, galaretki, makaron. Te produkty czasami bardzo trudno usunąć z diety. Zmiana trybu życia a także przyzwyczajeń żywieniowych w dużej liczbie przypadków jest niemożliwa. Zakwaszenie organizmu niesie ze sobą spore grono bardzo istotnych konsekwencji zdrowotnych – powoduje ogólne zmęczenie, zaburzenia snu, nerwice, depresje, częste infekcje, zaparcia, osteoporozę, artretyzm, a także nowotwory. Do odkwaszenia organizmu najlepiej stosować specjalne proszki zasadowe. Wyrównują one zaburzoną równowagę kwasowo-zasadową organizmu, uzupełniają w nim niedobory składników mineralnych, neutralizują kwaśną treść żołądkową, poprawiają perystaltykę jelit jak również wspomagają odchudzanie. Też suplementy diety (sklep) – czyli preparaty witaminowe ze składnikami mineralnymi, aminokwasami i kwasami tłuszczowymi – wspomagają prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu.

If you like this articles, share it with your friend! Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! Reddit

More related articles

Comments are closed.